Hepimiz duymuşuzdur çiğ köfteyi ve eminim ki muhteşem lezzetinin tadına bakmayan da yoktur. Günümüzde bayilerden alıp tükettiğimiz bu lezzetler ilk olarak evlerimizde popülerliğini kazanmıştır. Damaklara kazınan bu lezzet daha sonrasında zeki yatırımcılar tarafından bir sektör olarak keşfedilmiş ve profesyonel bir iş haline getirilmiş. Ne güzel yapmışlar, ellerine sağlık değil mi?
Peki, evde çiğ köfte yapımı nasıl olur? Bizler makinelerden çıkan bu lezzeti evde nasıl yapılır merak edenlere kısaca anlatalım: Dedelerimiz, babalarımız ya da bileğinin gücüne güvenen analarımız kollarına sıvar ve çiğ köfteye özel olarak üretilen çiğ köfte tepsisinin başına geçer. Bulguru ve kırmızı eti birbiriyle özdeşleşene kadar yoğurur. Baharatlarını sırasıyla ekleyerek yoğurmaya devam eder. En son olarak yeşillik ve sarımsak ilave edilerek uzun bir yoğurma işleminden geçer. Yarım saatten fazla süren bu işlemin sonunda tabiri caizse ortaya lokum gibi bir çiğ köfte çıkar… Kıvırcığın arasına koyup bir de yayık ayran oldu mu değmeyin keyfimize. Anlatırken bile ağzım sulandı doğrusu…
Çiğ köftenin bu lezzeti günümüzde sağlık ve hijyen kuralları sebebiyle etsiz üretilmektedir. Fakat verdiğimiz tarifteki lezzetinden hiçbir şey de kaybetmemiştir. Tüm Dünya ya adını altın harflerle yazdırmaya emin adımlarla hızla koşan çiğ köfte hem karlı ve akıllı bir iş hem kültürümüzün yayılması ile manevi kazanç hem de Dünya ya yayılmasıyla Türkiye ekonomisini olumlu yönde etkileyen nadide bir sektör olmuştur…
Şehir dışına şubelere tek bir merkezden üretim yaparak çiğköfte göndermek için çiğköftenin ömrünü uzatıcı, korucu kimyasallar kullanmanız gerekmektedir. çiğköfteye lezzet verici kimyasallar eklendiğinde bir lezzet olmaktan çıkar doğallığıını yitirmektedir. Bizler Çiğköfteyi yerinde günlük yaparak herhangi bir katkı maddesine ihtiyaç duymuyoruz. Böylelikle çiğköftemiz en doğal haliyle sunulmakta ve eşsiz lezzetine tazeliğiyle ayrı bir lezzet daha katılmaktadır.